Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

OAJ: Ope­tus­alan työ­mää­rä on kas­va­nut huo­les­tut­ta­vas­ti – työnilo on ollut las­ku­suun­nas­sa jo vuosia

Opettajien ammattijärjestön kyselyyn vastanneista opetusalan ammattilaisista reilusti yli puolet kokee työmäärän lisääntyneen, työstressin määrä oli kasvanut erittäin huolestuttavasti erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä.

Opetushenkilöstön ongelmat vaihtelevat paikkakunnittain. Toisella paikkakunnalla ongelmana voi olla sisäilma, toisella pula opetusmateriaaleista.
Opetushenkilöstön ongelmat vaihtelevat paikkakunnittain. Toisella paikkakunnalla ongelmana voi olla sisäilma, toisella pula opetusmateriaaleista.
Kuva: Jussi Leinonen

Opettajien ammattijärjestön (OAJ) opetusalan työolobarometrin tutkimuksen aikana jyllännyt koronapandemia on aiheuttanut haasteita työn ja työympäristön turvallisuuteen. Keskiviikkona julkaistun OAJ:n työolobarometrin mukaan 60 prosenttia vastaajista koki, että töitä on liikaa erittäin tai melko usein. Kasvumuutos vuonna 2019 tehtyyn opetusalan barometriin oli 8 prosenttiyksikköä.

OAJ:n Muhoksen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja Hyrkin koulun rehtori Toni Väyrynen tunnistaa opetushenkilöstön ongelmat ja paineet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.