Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Nyt olisi tar­jol­la näytön paikka, hyvät alue­val­tuu­te­tut

Äänestäjän kannattaa seurata tarkoin, millaista rakennelmaa pohjoispohjalaisten sote-palveluiden turvaamiseksi pystytetään. Nyt olisi mahdollisuus tehdä aidosti uutta ja olla edelläkävijä, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Viime sunnuntain aluevaalien jälkeen juhlahumu on jo laantunut ja uudet aluevaltuutetut ovat päässeet työn ääreen.

Ensimmäinen Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston strategiaseminaari pidettiin torstaina, ja siellä valtuutetut saivat heti tuntumaa edessä oleviin haasteisiin. Pohjois-Pohjanmaalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tiedossa esimerkiksi väestön ikääntymisestä aiheutuvia muutostarpeita palveluihin sekä sen mietintää, kuinka perustason palvelut turvataan kaikille varsin sirpaleisessa maakunnassa. Myös päihde- ja mielenterveyspalveluiden tarve on alueella suurta.

Aluevaltuutetuilla on edessään poikkeuksellisen suuri, vaativa ja merkityksellinen työsarka. Paitsi että monet kansalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin liittyvät kysymykset vaativat kiireesti ratkaisuja, pitää nyt luoda se organisaatio, jonka työn ytimessä on näistä palveluista huolehtiminen tulevien vuosien aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.