
Nuudeli-misokeitto on maukas ja helppo lounas. Keittoon voi lisätä esimerkiksi katkarapuja, keitetyn kananmunan, tofua tai lihaa.
Kuva: Vilja Pursiainen
Ensimmäinen kirjattu merkintä nuudeleista löytyy Kiinasta noin 4000 vuoden takaa. Silloin nuudelit tehtiin leipätaikinasta: Taikinasta tehtiin pitkulaisia paloja, jotka keitettiin vedessä. Sittemmin nuudelien suosio on vain kasvanut. Eikä ole ihan varma olisiko italialaisillakaan ei pastaa, jos kauppareitti ei olisi kulkenut Aasiasta juuri Italiaan.
Aasiassa nuudelit tehdään useimmiten riisistä tai vehnästä, mutta myös bataatista, mungpavuista ja tattarista tehdään nuudeleita. Riisinuudeleita syödään eniten eteläisessä ja kaakkoisessa Aasiassa, jossa riisinviljelyllä on vahva asema. Pohjoisessa syödään enemmän vehnänuudeleita.