Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nuorten työt­tö­myys kasvoi Poh­jois-Poh­jan­maal­la – näistä työn­te­ki­jöis­tä on tar­vet­ta maa­kun­nas­sa

Muun muassa kokeille olisi tarjolla töitä Pohjois-Pohjanmaalla.
Muun muassa kokeille olisi tarjolla töitä Pohjois-Pohjanmaalla.
Kuva: Peura Pekka

Työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta Pohjois-Pohjanmaalla. Helmikuussa  työttömyys lisääntyi eniten 20–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli helmikuussa 3 100, mikä on noin 400 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.

Maakunnan työttömyysaste oli helmikuun lopussa 10,9 prosenttia eli hieman enemmän kuin koko maan työttömyysaste.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus raportoi, että lomautettujen määrä on edelleen korkea, mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Lomautettuna on 2 300 henkilöä.

Myös avoimien työpaikkojen tarjonnassa on yhä pudotusta aiempaan koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella oli avoinna kaikkiaan 14 800 työpaikkaa, joista uusia avoimia työpaikkoja oli 6 600.

Eniten uusia työpaikkoja oli avoinna palvelu- ja myyntityöntekijöille eli muun muassa lähihoitajille, myyjille, kokeille ja tarjoilutyöntekijöille. Tarvetta on myös rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmälle eli rakennustyöntekijöille, hitsaajille, kaasuleikkaajille, kirvesmiehille ja rakennuspuusepille.