Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten teemoja on nos­tet­ta­va esiin – miksi Pöl­lön­kan­kaal­la ei ole nuo­ri­so­ti­lo­ja?

Eduskuntavaalit lähestyvät ja nuorten teemoja on nostettava esiin! Kuinka käy Kuivasjärven ja Metsokankaan nuorisopalveluiden? Saadaanko alueille nuorisotilat, kuten kuudessatoista väkiluvultaan (0–17-vuotiaat) pienemmällä Oulun asuinalueella jo on?

Entä saadaanko ennen tilakysymysten selviämistä pienille koululaisille järjestettyä maksutonta pihatoimintaa kello 12–16 välille? Tai voidaanko jatkossa taata maksulliseen iltapäivätoimintaan pääsy myös 2. luokan oppilaille nykyisen 1. luokan lisäksi?

Kuivasjärven alueen asukkaat jättivät toukokuussa 2022 vetoomuksen sivistys- ja kulttuurilautakunnalle alueen nuorisopalveluiden kehittämisestä. Vetoomus keräsi 403 nimeä viikon aikana.

Nuorisotoiminnan puutteellisuutta Kuivasjärven alueen osalta perustellaan muun muassa tilojen puutteella. Alueen kouluilta ei rehtorin Risto Saartoalan mukaan löydy nuorisotoiminnan käyttöön tiloja. Alueella toimivista kahdesta päiväkodista toinen purettiin ja uudelleenrakennettiin 2019 ja toisen vuoro tulee olemaan näillä näkymin ensi vuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.