Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten teemoja on nos­tet­ta­va esiin – miksi Pöl­lön­kan­kaal­la ei ole nuo­ri­so­ti­lo­ja?

Eduskuntavaalit lähestyvät ja nuorten teemoja on nostettava esiin! Kuinka käy Kuivasjärven ja Metsokankaan nuorisopalveluiden? Saadaanko alueille nuorisotilat, kuten kuudessatoista väkiluvultaan (0–17-vuotiaat) pienemmällä Oulun asuinalueella jo on?

Entä saadaanko ennen tilakysymysten selviämistä pienille koululaisille järjestettyä maksutonta pihatoimintaa kello 12–16 välille? Tai voidaanko jatkossa taata maksulliseen iltapäivätoimintaan pääsy myös 2. luokan oppilaille nykyisen 1. luokan lisäksi?

Kuivasjärven alueen asukkaat jättivät toukokuussa 2022 vetoomuksen sivistys- ja kulttuurilautakunnalle alueen nuorisopalveluiden kehittämisestä. Vetoomus keräsi 403 nimeä viikon aikana.

Nuorisotoiminnan puutteellisuutta Kuivasjärven alueen osalta perustellaan muun muassa tilojen puutteella. Alueen kouluilta ei rehtorin Risto Saartoalan mukaan löydy nuorisotoiminnan käyttöön tiloja. Alueella toimivista kahdesta päiväkodista toinen purettiin ja uudelleenrakennettiin 2019 ja toisen vuoro tulee olemaan näillä näkymin ensi vuonna.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.