Pääkirjoitus: Pu­heen­joh­ta­jil­ta läh­te­nyt mopo käsistä – jäitä hattuun vaa­li­ten­teis­sä, mallia poh­joi­ses­ta

Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Nuorten sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu tulee nyt pa­rem­min nä­ky­viin kuin ennen, ja se on tar­peel­li­nen ke­hi­tys­suun­ta

Ilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ovat Oulussa lisääntyneet, mitä ilmeisesti selittää myös myönteinen asia: ilmoituskynnyksen madaltuminen. Työn seksuaalirikollisuuden torjumiseksi ja nuorten suojelemiseksi on oltava pysyvää.

Oulu nousi vuoden lopulla 2018 valtakunnallisiin otsikoihin karulla tavalla, kaupungissa sattuneiden monien seksuaalirikosten takia. Räikein oli tapaus, jossa kahdeksan miestä käytti hyväksi samaa teini-ikäistä tyttöä. Osa miehistä sai tuomion myös raiskauksista.

Viranomaiset havahtuvat syystäkin, ja seuraavana vuonna kaupungissa pantiin liikkeelle Turvallinen Oulu -hanke. Sen päätavoite oli alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisy.

Kun vuosi 2021 lähestyy loppuaan, alle 16-vuotiaisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten määrää osoittavat käyrät kertovat sekä hyvää että huonoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.