Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

AirBNB: Oulussa uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keu­teen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nuori poika louk­kaan­tui tör­mät­tyään pyö­räl­lä tielle vi­ri­tet­tyyn naruun Hei­nä­pääs­sä – Po­lii­si: Ti­lan­tees­sa ai­nek­set va­ka­vaan tai hen­gen­vaa­ral­li­seen louk­kaan­tu­mi­seen

Pyöräilijä loukkaantui törmättyään Heinäpäässä tien poikki viritettyyn naruun perjantaina iltapäivällä. Tilanne tapahtui kello 16 aikaan.

Oulun poliisi kertoo, että naru oli viritetty Tarkka-ampujankadun ja Aleksanterinkadun risteyksen kohdalla kevyen liikenteen väylän poikki. Narun toinen pää oli ollut kiinnitettynä puuhun ja toinen pää toisella puolella olevaan kuivaustelineeseen.

Pyörällä liikkunut nuori poika loukkasi tilanteessa jalkansa ja kasvonsa kaaduttuaan. Poliisin mukaan vammat olivat lievät, mutta tilanteessa oli aineksia vakavaan tai jopa hengenvaaralliseen loukkaantumiseen.

– Narun havaitseminen pyöräillessä on vaikeaa ja siihen osuminen aiheuttaa suurella todennäköisyydellä kaatumisen ja loukkaantumisen, tiedotteessa todetaan.

Poliisilla ei ole tietoa siitä, kuka narun on virittänyt. Poliisi pyytääkin asiasta havaintoja Oulun poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194.

Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena ja vammantuottamuksena.

Kaleva on uutisoinut vastaavista pyöräteille asennetuista "ansanaruista" ennenkin. Esimerkiksi maaliskuussa 2019 Kuivasjärven rantareitille oli asennettu ansanaru, jonka paikalle sattunut tuolloin 14-vuotias poika repi pois.