Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Ni­va­la­lais­kak­si­kon kom­mel­luk­set: Matias juuttui Rie­mu­kaa­ren ym­py­rään ja Riku riisui hou­sun­sa Pa­rii­sin kes­kus­tas­sa – kuun­te­le tästä eri­koi­nen syy

Riku Ylimäki ja Matias Päivärinta viettivät reilun kolme viikkoa pienessä Suzuki-vanhuksessa.
Riku Ylimäki ja Matias Päivärinta viettivät reilun kolme viikkoa pienessä Suzuki-vanhuksessa.
Kuva: Heikki Uusitalo

Riku Ylimäki, 28, ja Matias Päivärinta, 31, ajoivat pikkuruisella Suzukin pakettiautovanhuksella Nivalasta Afrikkaan ja takaisin. Noin 12 000 kilometrin mittaisella matkalla riitti kommelluksia.

Muun muassa pariisilaisilla poliiseilla oli sanansa sanottavanaan Riku Ylimäen valitsemasta vaatteenvaihtopaikasta. Opiksi tuli se, ettei Pariisin keskustassa ole soveliasta esiintyä pikkuhousuisillaan. Ylimäellä oli asialle erikoinen syy.

Kuuntele ohesta haastattelu, jossa Ylimäki ja Päivärinta kertovat matkastaan ja muun muassa siitä, miksi Päivärinta juuttui autollaan Riemukaaren liikenneympyrään.

Nivalasta Afrikkaan ja takaisin pikkupakulla matkustaneet Riku Ylimäki ja Matias Päivärinta kertoivat kommelluksistaan Radio Kalevan haastattelussa.
Tekijä: Jarkko Harjumaa, Heikki Uusitalo

Lisää aiheesta voit lukea täältä.