Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ni­va­la­lai­nen Ossi Paavola pa­maut­te­li lapsena pa­pat­te­ja – nyt innokas har­ras­ta­ja ampuu ra­ket­te­ja tai­vaal­le pää­siäi­se­nä ja ka­ve­rei­den synt­tä­reil­lä

Ossi Paavola innostui ilotulitteista jo pienenä lapsena, eikä innostus ole vuosien mittaan päässyt laantumaan. Ennemmin päinvastoin.

Ossi Paavola on ollut pienestä pitäen innostunut ilotulitteista. Parhaat paukut hän säästää pääsiäiselle, mutta uutenavuotenakin on ammuttava joitakin raketteja.
Ossi Paavola on ollut pienestä pitäen innostunut ilotulitteista. Parhaat paukut hän säästää pääsiäiselle, mutta uutenavuotenakin on ammuttava joitakin raketteja.
Kuva: Heikki Uusitalo

Nivalalainen Ossi Paavola innostui ilotulitteista jo pienenä lapsena, eikä innostus ole vuosien mittaan päässyt laantumaan. Ennemmin päinvastoin.

– Isäukko niitä paukkuja toi kotiin. Sieltä se kai periytyi, Paavola pohtii ilotuliteinnostuksensa alkua.

Paukkupommit ja papatit ovat vaihtuneet vuosien kuluessa ammattimaisempiin välineisiin. Nivalassa Paavolan harrastuneisuus on huomattu ja tilanne on edennyt siihen pisteeseen, että häntä pyydetään toisinaan "kavereiden synttäreille ja muihin kissanristiäisiin" ampumaan raketteja.

Tänä vuonna Paavola on muun muassa pamautellut perinteiset pääsiäistulitukset Nivalan Sarjankylällä ja järjestänyt ilotulituksen kaverinsa 40-vuotissyntymäpäivillä.

Aiemmin rakettien ampuminen rajoittui Paavolalla ennemmin uuteenvuoteen. Kymmenen vuotta sitten mieleen kuitenkin juolahti, että pitäisikö raketteja ampua pääsiäisenä. Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa kun pääsiäistä juhlitaan paikoin näyttävästikin muun muassa pääsiäiskokoilla.

– Poikien kanssa on kerätty rahat sitten niihin pääsiäisen ilotulituksiin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.