Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Nel­jän­siä ko­ro­na­ro­ko­tuk­sia laa­jen­ne­taan 50–69-vuo­tiail­le ris­ki­ryh­mä­läi­sil­le – ajan­va­raus on tehtävä pu­he­li­mit­se

Koronarokotuksia laajennetaan 50–69-vuotiaille riskiryhmäläisille.
Koronarokotuksia laajennetaan 50–69-vuotiaille riskiryhmäläisille.
Kuva: Vesa Joensuu

Oulun kaupunki laajentaa neljännen koronarokotteen kohderyhmää 50–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin, kaupunki tiedottaa.

Lääketieteellisiin riskiryhmäläisiin kuuluville aletaan tarjota rokotteita 1. elokuuta alkaen. Rokotettavan kannattaa varmistaa ennakkoon, kuuluuko hän riskiryhmään, jolla on muita suurempi alttius sairastua vaikeaan tai vakavaan koronavirustautiin.

Riskiryhmistä saa tietoa kaupungin verkkosivuilta.

Ilman ajanvarausta järjestettävät walk in -rokotukset ovat jääneet toistaiseksi tauolle, ja rokotusaika on varattava ennakkoon puhelimitse numerosta 08 558 41415 maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Aikaa varattaessa saattaa olla ruuhkaa, joten jos rokotustarve on myöhemmin, ajan voi varata lähempänä rokotusajankohtaa. Ensimmäisinä päivinä toivotaankin yhteydenottoa vain kiireellisesti rokotetta tarvitsevilta. Soittaessa kannattaa varautua odotusaikaan.

Rokotukseen voi tulla ajanvarauksella Limingantullin rokotuspisteelle osoitteeseen Nuottasaarentie 5. 1. elokuuta lähtien rokotuspiste on avoinna kaikkina arkipäivinä, maanantaista tiistaihin kello 8.30–15.30, keskiviikosta torstaihin 8.30–17.30 ja perjantaisin 8.30–15.30.

Rokotusten laajennus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) julkaisemaan suositukseen. Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta. Kolme rokotetta saanut henkilö, joka on sairastanut koronataudin, ei tarvitse neljättä rokotetta.

Neljänsiä koronarokotuksia tullaan laajentamaan seuraavaksi porrastetusti myös 18–49-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin henkilöstöresurssien mahdollistamassa aikataulussa. Rokotusten laajentamisesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla heti, kun ne ovat ajankohtaisia.

Neljänsiä rokotuksia on tarjottu Oulussa aiemmin jo kaikille 70 vuotta täyttäneille, iäkkäille, jotka ovat järjestetyssä kotihoidossa tai omaishoidossa, voimakkaasta immuunipuutteisille sekä 65 täyttäneille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.