Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

NCC va­lit­tiin OYSin toisen vaiheen pää­to­teut­ta­jak­si – C-ra­ken­nuk­seen tulee tiloja leik­kaus­sa­leil­le, syöpien hoitoon sekä avo­hoi­toon

Uuden sairaalan rakennustyöt ovat käynnissä Kontinkankaalla.
Uuden sairaalan rakennustyöt ovat käynnissä Kontinkankaalla.
Kuva: Pekka Peura

NCC Suomi Oy on valittu päätoteuttajaksi Oulun yliopistollisen sairaalan toisen vaiheen rakennushankkeessa. Kyseessä on C-talo, jonka ensimmäiset osat rakennetaan vuosina 2021–2024.

Sinne tulee tiloja muun muassa leikkaustoiminnalle, syöpätautien hoidolle ja avohoidolle sekä opetukselle ja koulutukselle. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan laboratoriotiloja sekä vuodeosastoja.

Tällä hetkellä OYS 2030 -hankkeessa on ollaan rakentamassa A- ja B-taloja. A-talon rakennustyöt alkoivat vuonna 2019.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Kai Pajala sanoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa, että C-talo on noin kolmasosa OYS 2030 -ohjelmasta.

Myös sairaanhoitopiirin infrapalvelujohtaja Juha Jääskeläisen mukaan C-talo on tärkeä koko hankkeen kannalta.

C-talo rakennetaan kahdessa vaiheessa, ja vanhaa rakennuskantaa puretaan vähitellen uudisrakentamisen alta. C-talon ensimmäiset osat nousevat nykyisen keskuspesulan paikalle.

Kun uuden sairaalan A- ja B-rakennukset sekä C-talon ensimmäiset osat saadaan käyttöön, päästään urakkaa jatkamaan C-talon toisen vaiheen osalta. Kokonaisuudessaan toisen vaiheen rakennukset saadaan käyttöön 2020-luvun loppuun mennessä.

– NCC on ollut mukana kehittämässä hanketta vuodesta 2016 ja rakentaa parhaillaan OYS 2030 -ohjelman A-rakennusta, sanoo NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander.

OYSin toisen vaiheen päätoteuttaja päätettiin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa 21. syyskuuta.

Hankkeelle tarvitaan vielä rajoittamislainsäädännönmukainen poikkeamislupa STM:ltä sekä sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksyntä. Päätöksen hankkeen toteuttamisesta tekee sairaanhoitopiirin hallitus.