Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Nal­li­ka­ris­sa run­saas­ti ulos­te­pe­räi­siä en­te­ro­kok­ki­bak­tee­re­ja, uintia on nyt syytä välttää

Nallikarissa torstaina 23. kesäkuuta otetussa näytteessä todettiin enterokokkibakteereja yli toimenpiderajan, tiedottaa Oulun kaupunki.

Uimaveden laatu määritellään ulosteperäisten indikaattoribakteerien enterokokkien ja e. colien pitoisuuksien perusteella. Nallikarista torstaina otetussa näytteessä oli enterokokkeja yli 700 pesäkkeen muodostavaa yksikköä (pmy) 100 millilitraa kohden. Toimenpideraja on 200 pmy/100ml. Seurantanäyte otettiin, sillä 21. kesäkuuta otetussa näytteessä enterokokkien määrä oli koholla, vaikkakin vielä alle raja-arvojen.

Lue lisää: Oulun ui­ma­ve­det ovat yhä paikoin vii­lei­tä ja pää­asias­sa puh­tai­ta – Nal­li­ka­ris­ta on otettu toinen näyte ulos­te­pe­räis­ten en­te­ro­kok­kien vuoksi

E.coli-bakteerien määrä ei ylittänyt raja-arvoja. E.colien määrä Nallikarin vedessä oli 63 pmy/100 ml, kun toimenpideraja on 500 pmy/100ml.

Uusintanäyte on otettu juhannuspäivänä lauantaina. Sen tuloksista ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä tiedotetaan maanantaina.

Indikaattoribakteerit eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta mikäli näitä on runsaasti, uimavedessä voi olla todennäköisemmin myös tauteja aiheuttavia bakteereja ja viruksia.

Kaupungin mukaan Nallikarissa ei kannata nyt uida.