Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Nal­li­ka­rin ui­ma­kiel­to pysyy voi­mas­sa – tors­tain mit­tauk­sis­sa ha­vait­tiin hieman ra­ja-ar­vo­ja enemmän en­te­ro­kok­ki­bak­tee­re­ja

Nallikarin uimarannan uintikielto jatkuu yhä enterokokkiongelman vuoksi.
Nallikarin uimarannan uintikielto jatkuu yhä enterokokkiongelman vuoksi.
Kuva: Sami Aspelund

Nallikarin uimakielto jatkuu yhä, sillä rannalta torstaina 30. kesäkuuta otetuissa näytteissä havaittiin vieläkin raja-arvon ylittävä määrä enterokokkibakteereja.

Torstaina rannalta otettiin näytteet sekä pohjois- että eteläpäädystä. Pohjoispäädyn näytteessä enterokokkien määrä ylitti hieman vaatimukset. Molempien näytteiden E. coli-bakteerien määrä oli vaatimusten mukainen, kuten myös eteläpäädyn näytteen enterokokkitulos, Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Enterokokkeja oli pohjoispäädyn näytteessä tasan 200 pmy (pesäkkeen muodostavaa yksikköä)/100 ml, kun sen tulisi olla alle 200 pmy/100 ml. Eteläpäädyn näytteessä enterokokkeja oli 150 pmy/100 ml.

E. coli-bakteereja oli sekä pohjois- että eteläpäädyn näytteessä noin 10 pmy/100 ml. Niiden määrän tulee olla merivedessä alle 500 pmy/100 ml.

Nallikarin uintikielto tuli voimaan maanantaina 27. kesäkuuta. Kielto voidaan purkaa, kun kahden peräkkäisen päivän näytteen tulokset ovat hyviä.

Enterokokkiesiintymien syytä on selvitetty, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Lue myös: Nal­li­ka­rin uin­ti­kiel­to pysyy voi­mas­sa, en­te­ro­kok­ke­ja edel­leen liikaa – Oulun kau­pun­ki on sel­vit­tä­nyt, onko Tas­ki­lan ve­den­puh­dis­ta­mon huol­to­kat­kol­la yh­teyt­tä bak­tee­ri­pi­toi­suuk­siin

Nallikarin uimarannan vedenlaatua seurataan edelleen päivittäin ja Oulun kaupunki tiedottaa perjantaina 1. heinäkuuta otettujen näytteiden tuloksista sunnuntaina.

– Indikaattoribakteerit eivät sellaisenaan aiheuta tautia, mutta kun niiden määrä nousee, se kertoo olosuhteiden vedessä olevan sellaiset, että ne suosivat myös varsinaisia tautia aiheuttavia bakteereita. Tämän vuoksi uimisen rajoittaminen on edelleen tarpeen, Oulun kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.

Katso myös: Nal­li­ka­ri, hiek­ka­sär­kät ja yli 120 muuta ui­ma­ran­taa – Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on