Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Kan­san­edus­ta­jat tuo­mit­se­vat kiu­saa­mi­sen, mutta osa heistä kiusaa itsekin – tviitit voivat mennä hen­ki­lö­koh­tai­suuk­siin

Pahimmillaan väkivallaksi äityvä koulukiusaaminen nousi otsikoihin tällä viikolla. Ongelmaa ei kuitenkaan saa kuitata kolmen päivän mediajulkisuudella, muistuttaa Lännen Median Ilari Tapio.

Kansanedustajat ovat some-postauksissaan kutsuneet muun muassa ministereitä ja kansanedustajakollegoitaan "säälittäviksi perserei'iksi" ja poliisia "munattomaksi nillittäjäksi".
Kansanedustajat ovat some-postauksissaan kutsuneet muun muassa ministereitä ja kansanedustajakollegoitaan "säälittäviksi perserei'iksi" ja poliisia "munattomaksi nillittäjäksi".
Kuva: Mauri Ratilainen

Vanhan totuuden mukaan Suomeen mahtuu vain yksi kertakäyttöinen puheenaihe kerrallaan.

Kulloistakin teemaa pyöritellään julkisuudessa aikansa ja sitten se todetaan loppuun käsitellyksi. Ongelma on ikään kuin hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Niin kävi esimerkiksi vanhusten hoivakeskustelulle keväällä 2019.

Tämän viikon alkupuolella taivasteltiin Talvivaaran kaivoksen ulkomaalaisen osaomistajan Trafiguran rahanpesuepäilyjä. Loppupuoli kului koulukiusaamisen ruodinnassa.

Molemmat teemat nousivat agendalle median kautta.

Yleisradio rummutti Trafiguraa omana löytönään ja Ilta-Sanomat 11-vuotiaan koulupojan potkimista vantaalaiskoulun pihalla. Aktiivisin osapuoli pahoinpitelyn jälkiselvittelyssä tuntui olleen uhrin isosisko.

Välitunnin välikohtaus paisui parissa päivässä mittoihin, joissa koulukiusaamiseen ja nuorisoväkivaltaan ottivat lukuisien asiantuntijoiden lisäksi kantaa muiden muassa presidentti Sauli Niinistö sekä ministerit ja kansanedustajat eduskunnan kyselytunnilla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.