Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Hal­li­tus­poh­jas­ta alkoi heti raju suun­soit­to – Ex-mi­nis­te­ri Paavo Ar­hin­mäen purkaus hal­ven­taa ää­nes­tä­jiä, mutta vihan voi­mal­la va­sem­mis­to tuskin vah­vis­tuu

Oikeistonelikon valitseminen hallitusneuvotteluihin teroitti heti laitavasemmiston leimakirveet. Puoluepukarien kannattaisi muistaa, että vihaisista sanoista on lyhyt matka vihaisiin tekoihin. Siitä on Suomessa riittävästi karvaita kokemuksia.

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki aiheutti äläkän lietsoessaan ihmisiä vastustamaan Petteri Orpon oikeistohallitusta, joka ei ole vielä kokoontunut edes hallitusneuvotteluihin.
Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki aiheutti äläkän lietsoessaan ihmisiä vastustamaan Petteri Orpon oikeistohallitusta, joka ei ole vielä kokoontunut edes hallitusneuvotteluihin.
Kuva: Lännen Media
Näkökulma

Jalkapallohuliganismista oppinsa ammentanut Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) näki mahdollisuutensa päästä pitkästä aikaa julkisuuteen patistaessaan ihmisiä vastustamaan ”Suomen historian oikeistolaisinta hallitusta”, "sysimustaa oikeistohallitusta", jossa istuvat myös ”perusrasistit”.

Entinen Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri komensi Facebookissa punakomissaarin tavoin kansaa vastarintaan "niin kaduilla kuin kabineteissa" oikeistohallitusta vastaan – vaikka Suomessa ei edes vielä ole oikeistohallitusta.

Arhinmäen some-provokaatio tuskin ansaitsisi enempää julkisuutta, ellei se olisi tullut entiseltä ministeriltä ja Suomen pääkaupungin apulaispormestarin huonekorkeuksista.

Samanlaista dystopiaa, tuomiopäivän maalailuja, on etenkin sosiaalinen media ollut pullollaan sen jälkeen, kun hallituksenmuodostaja Petteri Orpo (kok.) ja hallituksen koko nelikko astuivat julkisuuteen torstaina. Vaaleissa toiseksi tulleen perussuomalaisten hallitusvastuu näkyy närästävän aivan erityisesti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.