Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Naiseus on yhä joil­le­kin vaikea pala – eten­kin, jos siihen liittyy valtaa

Oulu

Suomen naisvaltainen hallitus on joutunut poikkeuksellisen vihakampanjan kohteeksi somessa. Naisiin kohdistuvan vihapuheen loppuminen olisi paitsi naisten myös siihen syyllistymättömien miesten etu, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

"Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus. Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it."

Näin tviittasi pääministeri Sanna Marin torstaina liittyen Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen Stratcom COE:n raporttiin, joka kertoo Suomen naisvaltaisen hallituksen joutuneen poikkeuksellisen vihakampanjan kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Keskus on sivumennen sanoen sama, jossa Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila taannoin työskenteli yksikönpäällikkönä. Se on erikoistunut muun muassa nettiviestinnän ja sen erityisilmiöiden tutkimiseen.

Raportin mukaan Suomen naisministereihin on kohdistunut laajaa vihamielistä, seksististä ja seksuaalisesti latautunutta kommentointia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.