Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näin Turkin Bur­sas­ta tuli Oulun ystävä

Elettiin vuotta 1978. Oulun kaupunginhallitus istui kokoustaan suitsirengassilmin. Miksi?

Jostakin turkkilaisesta kaupungista, Bursasta, oli tullut kohtelias kirje, jossa ilmoitettiin Bursan hyväksyneen Oulun kaupungin ehdotuksen solmia ystävyyskaupunkisuhde.

Syy suitsirengassilmiin oli se, ettei Oulu mitään ehdotusta ollut tehnyt! Kaupungintalolla kukaan ei tiennyt asiasta mitään.

Asia jätettiin pöydälle ja päätettiin ryhtyä selvittämään, mistä oikein oli kyse. Seuraavassa kokouksessa kaupunginhallituksen jäsenet saivat selvityksen.

Joku oululainen retkikunta oli Bursassa vieraillessaan tehnyt Bursan kaupunginjohdolle yllä mainitun ehdotuksen ilman minkäänlaisia valtuuksia. Bursan päättävät elimet olivat ehdotuksen hyväksyneet siinä hyvässä uskossa, että oululaisretkueella oli valtuudet kyseinen ehdotus tehdä.

"Esitän oululaisena veronmaksajana kaupunginhallituksen pohdittavaksi kysymyksen, olisiko nyt sopiva aika purkaa tuo 'vahingossa' syntynyt ystävyyskaupunkisuhde Bursan kanssa."

Kaupunginhallitus oli saatettu kiusalliseen tilanteeseen. Olisi ollut noloa vastata, ettei mitään ehdotusta Oulu ollut tehnyt.

Asiaa pohdittiin monessa kokouksessa, ja lopulta, pitkin hampain, ystävyyskaupunkisuhde vahvistettiin.

Seuraavina päivinä kaupunginhallituksen jäsenet lukivat niskat punaisina yleisönosaston kirjoituksia, joissa ”veronmaksajat monien puolesta” haukkuivat Oulun herroja vastuuttomasta tuhlauksesta ja verovaroin suoritettavien turistimatkojen lisäämisestä.

Totuutta asiasta ei kuitenkaan voitu kertoa: Bursan kaupunginjohtoa ei haluttu nolata.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.