Essee: Venäjä on kuin myrk­kys­kor­pio­ni, joka ei voi luon­teel­leen mitään

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Tilaajille

Myös Unkari on kään­ty­mäs­sä sul­ke­maan Venäjän ulos Swif­tis­tä – Ta­lou­den ydin­pa­ko­te lait­tai­si Venäjän mak­su­lii­ken­teen poikki

Saksa ja Unkari ovat viimeiset EU-maat, jotka empivät kovimman taloussanktion käyttämistä Venäjää vastaan. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki tviittasi lauantaina myös Unkarin pääministerin Viktor Orbánin taipuvan sille kannalle, että Venäjä suljettaisiin Swift-järjestelmästä.

Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena pidetty Unkarin pääministeri Viktor Orbán on myös kääntymässä sille kannalle, että Venäjä pitää sulkea ulos kansainvälisestä maksujärjestelmästä, Swiftistä.

Uutinen EU-pakotteiden isosta käänteestä lähti Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin tviitistä, kun hän kertoi keskustelleensa asiasta Viktor Orbánin kanssa. Unkari ei lauantai-iltapäivään mennessä vielä vahvistanut asiaa.

Orbánin päätös olisi rohkea teko, sillä Unkari solmi juuri pitkäaikaisen kaasusopimuksen Venäjän kanssa, ja venäläisen ydinaseyhtiö Rosatomin on määrä toimittaa uusi reaktori Paks 2 -ydinvoimalaan Unkarissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.