Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muun­to­kou­lu­tuk­ses­ta apu psy­ko­lo­gi­pu­laan

Anu Kolmosen kolumni – ”Piilokasvatuspsykologeista” ensiapu psykologipulaan – (Kaleva 30.9.) otti kantaa psykologipulaan Pohjois-Suomessa ja tarjosi siihen ratkaisua Oulun yliopistossa koulutetuista kasvatustieteen maistereista, jotka ovat opiskelleet pääaineenaan kasvatuspsykologiaa.

Olemme Anu Kolmosen kanssa samaa mieltä siitä, että mikäli halutaan nopea ja kestävä ratkaisu Pohjois-Suomen kroonistuneeseen psykologi- ja erityisesti koulupsykologipulaan, Oulun yliopiston tulisi käynnistää kandiopetuksen rinnalla maisteriopetus jo syksyllä 2021 tai vaihtoehtoisesti psykologiksi pätevöittävä muuntokoulutus, johon kasvatuspsykologian opinnot tarjoavat soveltuvan koulutuspohjan.

Toisin kuin Kalevan mielipidepalstalla 3.10. julkaistussa psykologien kommentissa todetaan, Kolmonen ei esitä kasvatustieteilijöitä hoitamaan sosiaali- ja terveydenhuollon pätevyyttä vaativia tehtäviä, vaan ainoastaan ehdottaa psykologipulan ratkaisuksi maisterikoulutuksen käynnistämistä ensi tilassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.