Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Kaksoissurma: Po­lii­sil­la on Vä­li­vai­nion sur­mis­sa käy­tet­ty ase hal­lus­saan

Huoltovarmuus: Ra­ken­ne­taan­ko ra­tayh­teys Oulusta Norjaan vai suur­no­peus­ju­nia etelän kau­pun­kei­hin?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

"Pii­lo­kas­va­tusp­sy­ko­lo­geis­ta" ensiapu psy­ko­lo­gi­pu­laan

Viime vuosina Oulussa avoinna olleista koulupsykologin viroista suurin osa on jäänyt täyttämättä hakijapulan vuoksi, Anu Kolmonen kertoo.

Hurraa Oulu ja koko Pohjois-Suomi! Valtioneuvosto myönsi 23.7.2020 Oulun yliopistolle psykologian alan koulutusvastuun. Taustalla on dosentti Pentti Rauhalan tekemä selvitys ”Psykologitarve Pohjois-Suomessa”. Sen mukaan Pohjois-Suomi kärsii kroonisesta psykologien työvoimavajauksesta, jota entisestään pahentavat sekä eläkepoistuma että uudenlaisen psykologisen osaamisen tarve. Saman selvityksen mukaan Oulun yliopistosta valmistuvista 64 prosenttia sijoittuu työhön Pohjois-Suomeen.

Jos Oulun yliopisto aloittaa alustavien suunnitelmiensa mukaisesti psykologian kandidaattien kouluttamisen syksyllä 2021, ensimmäiset kandit valmistuvat ehkä jo vuonna 2025. Jos tuolloin käynnistetään maisterivaiheen koulutus, ensimmäiset psykologian maisterit valmistuvat Oulun yliopistosta aikaisintaan vuonna 2028.

Mutta hetkinen, Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassahan toimii tälläkin hetkellä pieni yleisen kasvatustieteen koulutusohjelma, jossa pääaineekseen voi valita joko kasvatustieteen tai -psykologian.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.