Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Monella he­vos­tal­lil­la kiu­sa­taan – jos kaikki kan­nus­tai­si­vat toi­siaan, olisi mu­ka­vam­paa har­ras­taa ra­kas­ta­maan­sa lajia

Monella tallilla kiusataan. Kokeneet ratsastajat alentavat vasta aloittavia nuoria. He joko haluavat sellaisen tunteen, että ovat parhaita lajissaan tai muuten vain haluavat päteä aivan turhista jutuista.

Kiusaaminen on useimmiten nettikiusaamista, esimerkiksi TikTok-videoihin kommentoidaan mitä tekee väärin, vaikka videon laittaja saattaa tietää virheensä itse paremmin.

Harmillisesti myös suoraan naaman edessä tullaan sanomaan esimerkiksi näin: ”Tuo sun ratsastus aiheutti oksennusrefleksejä.” ”Silmiin sattuu kattoo miten kiskot, sahaat, potkit ja pompit siellä selässä!” ”Et voi ratsastaa sillä ku se pitää saaha kuolaimelle koko ajan.”

Talleilla on usein huono ilmapiiri, ja siellä ollaan todella epäystävällisiä joko ihmisiä tai hevosia kohtaan. Jotkut eivät edes enää uskalla ratsastaa yleisillä tunneilla, koska pelkäävät tuomitsemista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.