Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä puo­luei­ta näemme tu­le­vas­sa hal­li­tuk­ses­sa?

Kevään 2023 vaaleihin on enää noin kaksi kuukautta. Viimeisimpien gallupien (Yle, HS) mukaan kokoomus on nousemassa suurimmaksi puolueeksi noin 23 prosentin ääniosuudella ja 51 edustajan voimin, lisäystä jopa 12–13 edustajaa.

Perussuomalaiset pysynevät toisella sijalla reilun 19 prosentin kannatuksella ja paikkamäärä voisi kasvaa 2–3 edustajalla. SDP on lievässä alamäessä 19 prosentin kannatuksella ja paikkamäärä pysynee 40 edustajassa.

Keskustalta on jäämässä rannalle 8–10 edustajaa, kun ennusteet näyttävät noin 10 prosentin osuutta. Samoin vihreät ovat menettäneet uskottavuuttaan ja voi menettää 3–4 paikkaa.

Puolueet jo viitoittavat tietä vaalien jälkeiseen hallitukseen. SDP on Sanna Marinin suulla leimannut perussuomalaiset rasistiseksi puolueeksi ja siten ilmaissut haluttomuutensa samaan hallitukseen. Samaa viestiä on kuultu vihreistä ja vasemmistolta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.