Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Juuri nyt: Oulun yli­opis­to on val­lat­tu vas­ta­lau­see­na hal­li­tuk­sen leik­kauk­sil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä kou­lul­le­si tai op­pi­lai­tok­sel­le­si kuuluu?

Keväiset suvivirret tuovat mieleen lukuisat koulujen päättymiset ja kesälomien alkamiset. Lukion päättäminen ja valkolakin saaminen johtavat opiskeluun ammatista ja lopulta työelämään. Näin käy myös ammattikoulun tai ammattioppilaitoksen osalta.

Iän ja työkokemuksen lisääntyessä usein herää kiinnostus kouluun, josta oli lähtenyt valkolakin tai todistuksen ammattiin saaneena. Näin ainakin minulle on käynyt. Mitä koululle tai oppilaitokselle kuuluu? Mitenkä oppilaat menestyvät? Olisiko minulla mahdollista vaikuttaa koulun toimintaan? Kyllä on. Herää kysymys miten.

Lukiosta valmistuneet ovat perustaneet senioriyhdistyksiä, jotka seuraavat lukion toimintaa ja oppilaiden opiskelua tukien koulun ja oppilaiden toimintaa erilaisilla tavoilla. Senioriyhdistyksiin voivat liittyä jäseneksi lukiossa opiskelleet ja työskennelleet.

Oulussa on senioriyhdistyksiä, muun muassa Oulun lyseon seniorit ry. Senioriyhdistys on myös Kemin ainoalla lukiolla, Kemin lyseon lukiolla: Kemin lyseon seniorit ry.

Senioriyhdistykset monipuolisesti tukevat toiminnallaan lyseossa opiskelua ja lukion toimintaa. Sekä Oulussa että Kemissä seniorit ovat koonneet matrikkelin koulussa opiskelleista ja koulun henkilökunnasta. Senioriyhdistykset hankkivat taidetta kouluille ja kustantavat muun muassa lyseon rehtorin muotokuvan.

Kemin lyseon seniorit ovat hankkineet rehtorille juhlalliset käädyt. Kemin lyseon senioreiden tekemät kotisivut kuvaavat hienosti koulun historiaa ja henkilökuntaa sekä koulun toimintaa että oppilaita. Minulla on ilo päivittää Kemin lyseon senioreiden kotisivuja.

Senioriyhdistykset lahjoittavat vuosittaiset kunnon lyseolaisen stipendit parhaalle lukion tyttö- ja poikaoppilaalle. Oulun lyseon seniorit ry:n ja Oulun lyseon vanhempainyhdistys ry:n yhdessä perustaman Oulun lyseon juhlarahaston stipendit myönnetään kolmelle lukiossa opiskelevalle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.