Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mi­nis­te­ri Sark­ki­nen Ka­le­val­le: Poik­ki­maan­tie saanee rahansa – Elin­kus­tan­nus­ten nousu bud­jet­ti­rii­hen suurin pään­vai­va

Oulun seudun muut hankkeet jäävät kuitenkin budjettiesityksen ulkopuolelle. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen kiertää Suomea ja puhuu työhyvinvoinnista. Mistä lääkkeet hoitajapulaan?

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) vieraili Oulussa Työn tulevaisuus -kiertueellaan.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) vieraili Oulussa Työn tulevaisuus -kiertueellaan.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) uskoo, että Poikkimaantien kunnostaminen tulee saamaan rahoituksensa.

Tien leventäminen ja kunnostaminen tulee maksamaan noin 35 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 25 miljoonaa.

Rahoitus on kiinni Stora Enson investoinnista, jolla toinenkin Oulun tehtaan käytöstä poistettu paperikone muutettaisiin kartonkikoneeksi. Istuvan hallituksen viimeinen budjettiriihi on elo-syyskuun vaihteessa.

– Poikkimaantie on mukana budjettiesityksessä, ja olen kyllä luottavainen, että se siellä säilyykin. Hanke on todella tärkeä Oululle ja paikalliselle elinkeinoelämälle.

Poikkimaantie oli mukana esityslistalla, jolla Oulun seudun kunnat lähestyivät viime viikolla hallitusta alueen keskeisten aloitteiden ja hankkeiden toteuttamiseksi.

Poikkimaantien kunnostamisen lisäksi kunnat haluavat budjettiriiheen mukaan nelostien pohjoispuolen uudistamisen sekä Oulun asemakeskuksen parantamisen ja Liminka–Oulu-välin kaksoisraiteen rakentamisen.

Nämä kolme muuta hanketta jäänevät kuitenkin ilman rahoitusta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.