Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Miksi OYS sulkee leik­kaus­sa­le­jaan? Yli­lää­kä­rin mukaan sul­kui­hin ei olisi varaa: "Olemme vält­tä­mät­tö­män edessä, jotta hen­ki­lö­kun­ta tun­ti­si, että heidän hä­tään­sä kuul­laan"

Oulun yliopistollinen sairaala sulkee helmikuun puolivälistä lähtien viidestä kuuteen leikkaussalia päivittäin. Salit pidetään kiinni huhtikuun loppuun saakka. Syynä on pula anestesialääkäreistä ja -hoitajista. Henkilökunnalle halutaan antaa myös hengähdystauko pitkään jatkuneen venymisen jälkeen.

Päivi Laurilan mukaan leikkaussalien sulut ovat tarpeen senkin takia, että henkilökunta saa hetken hengähtää pitkään jatkuneen venymisen jälkeen.
Päivi Laurilan mukaan leikkaussalien sulut ovat tarpeen senkin takia, että henkilökunta saa hetken hengähtää pitkään jatkuneen venymisen jälkeen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) suljetaan viidestä kuuteen leikkaussalia päivittäin reilun kahden kuukauden ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.