Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi lapsia pot­ki­taan? – on kyse lasten ja nuorten emo­tio­naa­li­ses­ta nälästä

Tajuttomaksi hakattu poika koulun pihalla – Suomessa. Vandalismia jopa metropolissa. Autioksi jääneen koulun rikkirevityt sisä- ja ulkotilat lehtikuvissa kertovat karua kieltään asenteista koulua kohtaan.

On kyse lasten ja nuorten emotionaalisesta nälästä. Eikö yhteiskunta ole pystynyt tätä vajetta tarpeeksi ruokkimaan? Se tarjoaa kyllä tavaraa, kilpailua, väkivaltaa, seksiä; ennemmin musiikin ja mainonnan itsekeskeistä ja kulutukseen houkuttelevaa ja koukuttavaa elämäntapamallia, pahaa oloa tuovaa viihdettä.

Tällaisen ympäristön vaikutuspiiristä lapsemme tulevat kouluun, kontrollin ja välinekeskeisyyden ilmapiiriin. Mutta. Pintapuolisessa kulttuurissa ihmisen syvemmät, inhimilliset ja sosiaaliset tarpeet jäävät tyydyttämättä.

Ymmärrän hyvin monien vanhempien ja kasvattajien neuvottomuuden. Meillä ei ole, kuten joskus ennen, perheitä tukevia sosiaalisia, luonnollisia lähiyhteisöjä. Apu tulee ennemmin virkavaltaisista asiakassuhteista.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.