Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi kes­kus­ta on hyvä va­lin­ta?

Eduskuntavaalit käydään tilanteessa, jossa maailma ympärillämme on meille kaikille täysin uusi ja ennen kokematon. Keskustan poliittinen linja vastaa parhaiten myös tähän tilanteeseen. Keskusta eroaa merkittävästi muista puolueista. Koko Suomen kehittämisessä linjaero kulkee keskittävän ja hajautetun aluepolitiikan välillä.

Kokoomus, sosialidemokraatit ja vihreät ovat suurkaupunkipuolueita, jotka haluavat keskittää talouden ja toiminnan muutamiin suurimpiin kaupunkikeskuksiin. Samaan joukkoon näkyy liukuneen myös perussuomalaisten johtoporukka.

Liikennepolitiikassa nuo puolueet huolehtivat ensisijaisesti vain päätie- ja rautatieverkosta. Keskusta puolestaan ohjaa enemmän rahaa alemmanasteisen tieverkoston ja nykyisen raideverkon peruskorjaukseen eikä kannata kymmeniin miljardeihin nousevia uusia ”tunnin juna” -ratahankkeita.

Sosiaali- ja perhepolitiikassa ero on suhtautumisessa perusturvaan ja kotihoidontukeen. Kaupunkipuolueet ajavat ensisijaisesti työsuhteeseen perustuvien sosiaalietuuksien parantamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.