Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Otteluseuranta: Kärpät karkasi Sai­Pal­ta jo avaus­eräs­sä

Olut: Tornion panimo löysi keinon auttaa Uk­rai­naa, vaikka olutta ei saa mark­ki­noi­da hy­vän­te­ke­väi­syy­del­lä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Essee
Tilaajille

Mihin katosi aito luon­non­ka­la ruo­ka­pöy­däs­tä? – Kysy kaup­piaal­ta tai ra­vin­to­loit­si­jal­ta, milloin hän on soit­ta­nut vii­mek­si suoraan ka­las­ta­jal­le!

Lipeäkalalla on mahdollisuus keventää muuten niin raskaita joulunpyhien annoksia. Kylmän suolakalan kanssa riittävät kuoritut keitetyt perunat, sillä yksinkertaisuus korostaa ruoan alkuperäistä makua.

Kaksi kalastajaa rantautuu veneellään kreikkalaisen rantaravintolan laituriin. Kasvoiltaan ruskeanpunaiset miehet näyttävät saaneen mereltä jotain, sillä saaveissa heidän jaloissaan sätkii outoja kaloja. Ehkä kultaotsa-ahventa tai meribassia vai liekö kissakalaa näillä vesillä? Mullosta olen myös kuullut ja saattaa olla, että maistanutkin.

Ravintoloitsija lupaa, että saaliista valmistuisi tarjolle kalaruokaa parissa tunnissa. Pöytä on varattu, kiinni veti, sillä selvä! Kotvasen kuluttua edessä on todellakin kokonaisena paistettu kala, jonka vaaleasta lihasta voi helposti lohkoa muhevia suupaloja.

Toisessa rantaravintolassa samalla matkalla tarjoilija pyytää keittiöön näyttämään minkä kalan haluaa syödäkseen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.