Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mihin areena Oulussa si­joi­te­taan? – oi­keus­ta­lon tontin käy­tös­tä tulee jär­jes­tää ta­sa­puo­li­ses­ti yrit­tä­jiä koh­te­le­va kil­pai­lu

Oulun matkakeskuksen rakentaminen on sysätty liikkeelle. Alueen pohjoispäässä olevan poliisitalon tontin käytöstä ei vielä ole päätöstä. Tiedottamisessa ja havainnekuvissa on lähes varmana tälle paikalle esitetty tapahtuma- ja elämysareenaa (Kaleva 19.2.).

Suoranainen hypetys herättää kysymyksiä. Tulevina tontin omistajina oululaisilla on syytä esittää toivomuksia sen käytöstä.

Oulun kaupunki on asettanut 2020 suunnitteluryhmän valmistelemaan areenan tuloa Ratakadulle. Tuolloin entinen huippujääkiekkoilija Juha Huikari mainitsi kunnanhallituksen eriävässä mielipiteessään areenahankkeen olevan tyhjän päällä ja piti sitä utopistisena ja 300 000 euron suunnittelurahaa hukkaan heitettynä. Siksi oikeustalon tontin käytöstä on järjestettävä kaikkia yrittäjiä samanarvoisesti kohteleva kilpailu.

Onko areenan rakentaminen edes realistista? On huomioitava nykyinen ja tulevaisuuden tilanne pandemioiden osalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.