Sotaharjoitus: Naton har­joi­tus tuo Tun­tu­ri-Lap­piin ennen nä­ke­mät­tö­mät ruuhkat

Tornihotelli: Terwa Towerin ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen hy­väk­sy­mi­nen etenee Oulun kau­pun­gin­val­tuus­toon

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Me­ri­tuu­li­voi­ma voisi korvata Han­hi­ki­ven ydin­voi­ma­lan – Suomen ym­pä­ris­tö­kes­kuk­sen tuore tut­ki­mus on ni­men­nyt Pe­rä­me­ren yhdeksi po­ten­tiaa­li­sim­mis­ta alueis­ta me­ri­tuu­li­voi­man tuo­tan­toon

Sota Ukrainassa näyttää peruuttavan lopullisesti Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalahankkeen. On ymmärrettävää, että hankkeen kaatumiseen ollaan pettyneitä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, missä oli suuria odotuksia työllisyyden, uusien investointien ja elinvoimaisuuden kehittymisestä.

On esitetty myös huolestuneita arvioita siitä, että ydinvoiman lisärakentamisesta luopuminen saattaa vaikeuttaa Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista tai jopa lisätä tarvetta fossiilisten polttoaineiden käytölle.

Merituulivoiman rakentamista tulisi nyt arvioida aikaisempaa aktiivisemmin. Se voisi olla ratkaisu myös moniin Hanhikivi-hankkeen peruuntumisesta syntyviin ongelmiin.

"Merituulivoima on puhdas, kotimainen energiantuotantomuoto, jonka haitat ympäristölle ja ihmisille ovat useimpia muita energiamuotoja vähäisempiä."

Suomen ympäristökeskuksen tuore tutkimus on nimennyt Perämeren yhdeksi potentiaalisimmista alueista merituulivoiman tuotantoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.