Juuri nyt: Oulun kes­kus­tan ja Top­pi­lan tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty otettu kiinni

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meillä on vain hyviä syitä pa­nos­taa osaa­mi­seen ja kou­lu­tuk­seen

Suomi koulutuksen kärkimaaksi on kärkiteema SDP:n eduskuntavaaleissa tänä vuonna, ja tällä nostolla pyritään siihen, että osaamiseen ja koulutukseen panostetaan myös jatkossa.

Jokainen euro sijoitettuna osaamiseen ja koulutukseen auttaa rakentamaan tulevaisuuden Suomea, jossa jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja edetä omalla polullaan eteenpäin ja vain taivas on kattona.

Jokaisen oikeus käydä omaa lähikoulua, jossa on myös riittävät ja osaavat erityisen tuen resurssit, on ensisijainen tavoite, ja se auttaa meitä elämään rinnakkain erilaisten tarpeiden maailmassa ja keskittämään resurssit siten, että osaamista on riittävästi jokaisessa koulussa. Opetukseen on kuitenkin yhä paremmin varmistettava riittävät ja osaavat resurssit, ja opettajien täytyy saada keskittyä opettamiseen ja riittävästi tukea työlleen.

Opetuksen tueksi tarvitaan avustajia, koulukohtainen sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, kuraattori, riittävästi psykologiresursseja ja toimiva yhteistyö sosiaalitoimen kanssa ja perheille riittävä mahdollisimman varhainen tuki, jotta hankalampia ongelmia voidaan ehkäistä riittävän ajoissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.