Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mark­ki­na­li­be­ra­lis­min arvot eivät suosi vau­vo­jen maail­maan tuloa – eivät sitä edes an­sait­se

Eeva Heilalan runoa lainaten: nainen on rauhantekijä. Kun hän synnyttää, hän menee kuin lehmä lepikkoon ja imettää rauhassa vasikkansa. Kelle modernille naiselle vertaus sopii? Yhteiskunnan valtavirta saa mitä tilaa, vaikka huutaa jo synnytystalkoita. Meille vauvoille maailmanne on melkein mahdoton.

Olen emon vatsassa, mutta tulevaksi veronmaksajaksi pyrkivä erilaisten yhdyntöjen täysosuma. Minun ei ole ollut mahdollista valita geenejäni eikä ns. isäksi tai äidiksi oletettua kasvatusvirkailijaa. Onkohan alkuni kiihkeästä miehen ja naisen rakkaudesta, humalassa hutaistu vahinko vai koeputkessa tutkijoiden liottama onnenkantamoinen. Synnynkö rikkauteen vai köyhyyteen. Huolehditaanko perusturvallisuudestani vai ei?

Koska lämpimään, pimeään maailmaani kuulen ihmisten äänten soinnit ja musiikin pehmeät rytmit, kuvittelen kuin Jack Londonin Susikoiran pentu luolassa, että olisi mukava kurkistaa ulos.

”Spiegel-lehti kertoo entisen DDR:n tavasta saattaa vauvat viranomaisten hoitoon, mutta hoitajien jatkuva vaihtuminen esti vauvoille tärkeän kiintymyssuhteen muodostumisen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.