Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Investoinnit: Ran­ni­kol­le suun­ni­tel­tu­ja mil­jar­di-in­ves­toin­te­ja tulee Poh­jois-Suo­meen saakka

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Marinin ja Suomen kas­va­nut jul­ki­suus näkyy – kan­sain­vä­lis­ten ha­ki­joi­den määrä kor­kea­kou­lui­hin jopa mo­nin­ker­tais­tui

Suomalaisiin korkeakouluihin haki ennätysmäärä tutkinto-opiskelijoita ulkomailta tammikuun yhteishaussa. Viime keväänä epäiltiin, että Venäjän läheisyys voisi karkottaa hakijoita. Taideyliopiston vararehtori Marjo Kaartinen uskoo, että Suomen näkyvyys edelläkävijänä koulutuksessa ja tasa-arvossa on kasvanut pääministeri Sanna Marinin ansiosta.

Korkeakoulut ovat uutisoineet jopa kolminkertaistuneista hakijamääristä ulkomailta sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteishaku päättyi 18. tammikuuta.

Kaikkien korkeakoulujen yhteiset hakuluvut eivät ole vielä tulleet, mutta kansainvälisten hakijoiden määrä saattoi tuplaantua viime vuoteen verrattuna. Jo silloin ulkomaalaisten hakemuksia oli lähes 60 000.

Taideyliopisto on ainoa korkeakoulu, johon myös suomalaiset opiskelijat hakivat tammikuun yhteishaussa. Siihen kuuluvat Sibelius-Akatemia, Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu Helsingissä.

Taideyliopistoon tuli kaikkiaan 5 125 hakemusta, 380 enemmän kuin viime vuonna. Kansainvälisiä hakemuksia oli 1 447. Määrä nousi noin kolmanneksella.

Eniten hakemuksia tuli kiinalaisilta. Sama on näkynyt muissakin korkeakouluissa, kun Kiina on vapautunut koronasuluista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.