Kuolleisuus: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Laihdutus: Dia­be­tek­sen hoitoon ke­hi­tet­ty pistos vai­kut­taa lähes ih­me­lääk­keel­tä laih­dut­ta­jil­le, lue ko­ke­muk­sia

Kolumni: Kas­vi­kar­toi­tus uhkaa hiipua har­ras­ta­jien puut­tee­seen

Marin A-stu­dios­sa: Hal­li­tus tulee ot­ta­maan val­mius­lais­ta useita pykäliä käyt­töön

Hallitus käsittelee keskiviikkona neuvotteluissaan valmiuslain käyttöä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi Ylen A-studiossa tiistai-iltana, että hallitus tulee ottamaan valmiuslaista useita pykäliä käyttöön.

Marinin mukaan tarkoitus on ottaa käyttöön viime päivinä kiistellyt valmiuslain pykälät 106 ja 107, jotka koskevat hallintoviranomaisten viestintää ja viranomaisten toimivaltaan liittyvien kiistojen ratkaisemista poikkeusoloissa. Lisäksi Marinin mukaan tarkoitus on tarkastella sosiaali- ja terveydenhoitoon liittyviä pykäliä. Hallitus ei keskiviikkona kuitenkaan vielä anna esityksiä eduskunnalle.

Marin sanoi ennen A-studiota Ylen iltauutisille, että hallitus käsittelee valmiuslakia kokonaisuudessaan. Tarkoitus oli hänen mukaansa käsitellä niitä pykäliä, joita on tarpeen ja välttämätöntä ottaa tässä tilanteessa käyttöön.

Marin ei kuitenkaan uskonut, että hallitus keskustelisi ulkona liikkumisen rajoittamisesta.

– Tätäkin valmistelutyötä toki tehdään, koska on mahdollista, että se hetki tulee, että joudumme näin painavia asioita eduskunnalle esittämään, Marin sanoi.

Epidemiologinen tilanne määrittelee, minkä tyyppinen ulkonaliikkumiskielto voitaisiin ottaa käyttöön.

Harkinnassa on kuitenkin STT:n tietojen mukaan mahdollisimman minimaalinen kielto, koska kyseessä on ihmisten liikkumisoikeuksien rajoittaminen.

2.3. kello 23.15: Uutista päivitetty Marinin lausunnoilla illan A-Studiossa.