Syysloma: Oulun kau­pun­ki tarjoaa lap­sil­le ja nuo­ril­le mo­nen­lais­ta te­ke­mis­tä syys­lo­mal­la

Kommentti: Ei ole väliä, ym­mär­rät­kö pää­mi­nis­te­rin bi­le­tys­tä tai so­me­tus­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Mai­neen­hal­lin­ta hiipii kan­sa­lais­ten tie­don­saan­nin tul­pak­si yhä useam­mas­sa kun­nas­sa

Julkisia organisaatioita sitoo julkisuuslaki, mutta asioita halutaan silti usein salata ilman kunnollisia perusteita. Aina ei rikota lakia mutta ei myöskään toimita hyvän hallintotavan tai lain hengen mukaan, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Viime viikot on puitu pääministeri Sanna Marinin aamiaiskohua Iltalehden toimittaja Jarno Liskin paljastettua, että pääministeri on nauttinut työsuhde-edusta, jolle ei löydy säädöspohjaa. Kohu otti lisäkierroksia vaaleista, mutta oma vaikutuksensa jupakan paisumiseen on myös sillä, että ateriaedun yksityiskohdista putkahteli pitkin matkaa uusia tietoja. Se antoi vaikutelman salailusta ja oli kuin bensaa liekkeihin.

On selvää, että kriisiviestintä ei Marinin aamiaiskohun yhteydessä onnistunut. Vaalien jälkeen voidaan ehkä arvioida epäonnistumisen poliittista hintaa Sdp:lle. Kohu on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, että politiikka ja viestintä ovat erottamattomasti kytköksissä toisiinsa. Poliittisilta kolhuilta välttyminen edellyttää yleensä onnistunutta viestintää.