Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Kuvagalleria: Ve­ren­pu­nai­nen ja vio­let­ti hetki ikuis­tui lu­ki­joi­den ko­mei­siin kuviin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Kolumni
Tilaajille

Maa­ta­lou­des­sa kär­si­tään nyt se­son­ki­työ­voi­man puut­tees­ta – mitä jos toi­mis­to­työ­läi­nen pääsisi tuu­let­ta­maan aja­tuk­siaan sa­don­kor­juu­lo­mal­la?

Maataloudessa eletään parhaillaan kasvikohtaisesti etenevää sadonkorjuukautta etelästä kohti pohjoista. Ruokaa tarvitsee meistä jokainen, ja niinpä ruoantuotanto on elintärkeä osa elämisen edellytysten ylläpidossa.

Olemme joutuneet nopeasti kiihtyneen inflaation kurimukseen, jonka seurauksena myös ruoan hinnat ovat kohonneet. Kehittyvissä maissa pelätään jopa nälänhätää. Syy on meillä kaikilla hyvin tiedossa.

Ruoantuotannon turvaamisessa on Suomessakin ollut tärkeä rooli ulkomaisella sesonkityövoimalla, jota on viime vuosina tullut eniten Ukrainasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.