Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Maa­ta­lou­des­sa kär­si­tään nyt se­son­ki­työ­voi­man puut­tees­ta – mitä jos toi­mis­to­työ­läi­nen pääsisi tuu­let­ta­maan aja­tuk­siaan sa­don­kor­juu­lo­mal­la?

Maataloudessa eletään parhaillaan kasvikohtaisesti etenevää sadonkorjuukautta etelästä kohti pohjoista. Ruokaa tarvitsee meistä jokainen, ja niinpä ruoantuotanto on elintärkeä osa elämisen edellytysten ylläpidossa.

Olemme joutuneet nopeasti kiihtyneen inflaation kurimukseen, jonka seurauksena myös ruoan hinnat ovat kohonneet. Kehittyvissä maissa pelätään jopa nälänhätää. Syy on meillä kaikilla hyvin tiedossa.

Ruoantuotannon turvaamisessa on Suomessakin ollut tärkeä rooli ulkomaisella sesonkityövoimalla, jota on viime vuosina tullut eniten Ukrainasta. Heille sesonkityö on saattanut tarkoittaa jopa kymmenkertaista palkkatasoa kotimaahan verrattuna.

Ukrainalainen työvoima on ollut motivoitunutta ja työn hyvin osaavaa tai nopeasti oppivaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.