Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Maa­han­muut­ta­jien osaa­mi­nen sel­vi­te­tään seu­raa­vas­sa Pi­sa-tut­ki­muk­ses­sa erik­seen – Tut­ki­mus­joh­ta­ja: "To­del­li­nen taso ha­lu­taan tietää"

Maailmanlaajuinen Pisa-tutkimus siirtyi vuoteen 2022. Valmisteluja johtaa Suomessa tutkimusjohtaja Arto K Ahonen Jyväskylän yliopistosta. Suomesta kokeeseen osallistuu tuhansia yläkouluoppilaita. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt maahanmuuttajista erityisotoksen.

Ensi vuoden Pisa-tutkimuksessa mitataan taas suomalaisnuorten oppimistasoa verrattuna muuhun maailmaan. Suomi on toistaiseksi pysynyt kärkijoukoissa, mutta parhaimmillaan 2000-luvun alkupuolella Suomi sijoittui peräti ensimmäiseksi.

Pisa-kokeet siirtyivät koronapandemian vuoksi vuoteen 2022. Ikäluokasta valikoidut suomalaisoppilaat tekevät testin ensi huhtikuussa. He ovat 8.–9.-luokkalaisia ja iältään enimmäkseen 15-vuotiaita, kuten kaikki muutkin testin tekevät oppilaat ympäri maailmaa.