Lu­men­puu­te perui Hau­ki­pu­taan hiihdot – Hiih­to­pii­reis­sä toi­vo­taan säi­lö­lu­mi­la­tua myös Vir­pi­nie­meen

Lauantaiksi suunnitellut 71. Haukiputaan hiihdot on peruttu. Virpiniemen ladut ovat leudon sään ja vesisateiden jäljiltä jäiset.

Lauantaiksi suunnitellut 71. Haukiputaan hiihdot on peruttu. Virpiniemen ladut ovat leudon sään ja vesisateiden jäljiltä jäiset. Lumenpuute ajoi järjestävän seuran Haukiputaan Heiton tekemään perumispäätöksen loppiaisena.

– Sääennuste näytti jo silloin huonolta. Edellisen kerran kisat on jouduttu perumaan lumenpuutteen vuoksi vuonna 2014, kilpailunjohtaja Jarmo Savilaakso kertoo.

Myös sunnuntaiksi kaavaillut piirinmestaruushiihdot peruttiin samasta syystä. Pm-kisojen mahdollinen varakisapäivä on Kempeleessä 8. helmikuuta.

Virpiniemessä on tarkoitus hiihtää ensi viikon viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti, mutta senkin kohtalo on tällä hetkellä vaakalaudalla. Kisaladun saaminen kuntoon vaatisi muutaman sentin lumivaippaa taivaalta.

Oulun seudun hiihtopiireissä on toivottu kaupungilta myötämielisyyttä, että Virpiniemeenkin saataisiin muutaman kilometrin ensilumenlatu, joka auttaisi sekä hiihdon harrastajia että kilpailijoita. Oulun ainoa säilölumesta tehty latu on Sankivaarassa.

– Sellainen saataisiin Virpiniemeen kohtuuhinnalla, sillä siellä on jo lumitykki olemassa, Savilaakso sanoo.