Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Luis­te­lu­tyy­li sujuu jo useim­mil­la Oulun kau­pun­gin hal­lin­noi­mil­la la­duil­la – hiih­tä­mi­nen omalla vas­tuul­la, jos latua ei ole mer­kit­ty ava­tuk­si

Hiihtolatuja valmistellaan käyttökuntoon eri puolilla Oulua. Oulun kaupunki muistuttaa, että kaupungin hallinnoimat ladut merkitään latujen kunnossapitojärjestelmään avatuiksi vasta, kun hiihto-olosuhteet ovat vakiintuneet.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että laduilla saa hiihtää omalla vastuulla, vaikka niitä ei olisikaan merkitty avatuiksi kunnossapitojärjestelmässä. Virallisesti avatuksi merkitseminen vaatii kuitenkin turvallisiksi todettuja olosuhteita, kuten muun muassa alikulkujen lumettamista ja riittävää lumen määrää.

Joulukuun alkuun mennessä latujen kunnossapitojärjestelmään on merkitty avatuiksi jo muutamia latuja. Oulun kaupunki hallinnoi noin 300 kilometrin verran hiihtolatuja, joita työstävät useat urakoitsijat.

Oulun kaupungin mukaan useimmilta kaupungin laduilta löytyy jo olosuhteita erityisesti luisteluhiihdolle.