Liuta Oulun kau­pun­gin esi­kou­lu­ja mukaan kak­si­vuo­ti­seen esi­ope­tus­ko­kei­luun

Kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2017.
Kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2017.
Kuva: TONI REPO

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Oulusta 25 kaupungin päiväkotia mukaan kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun. Kokeilu alkaa ensi syksynä ja kestää toukokuun 2024 loppuun.

Kokeiluun osallistuvat lapset ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2017. Vuonna 2016 syntyneet lapset aloittavat kokeilun elokuussa 2021 ja vuonna 2017 syntyneet vuotta myöhemmin.

Mukana ovat Vesalan, Ylikiimingin, Korvensuoran, Vekara-ahon, Tuokkosen, Kiiminkijoen, Hönttämäen, Huoneson, Myllyojan, Kangaspuiston, Meri-Toppilan, Kisakentän, Kastellin monitoimitalon, Syynimaan, Värtön, Pikku-Ainon, Metsokankaan, Lämsänjärven, Kangaskontion, Knuutilankankaan, Maikkulan, Kuivasjärven, Herukan, Jatulin Tarhan ja Tuulikellon päiväkodit.

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä saadut tiedotevihkoset, hakuohjeet ja linkit huoltajien infotilaisuuksiin jaetaan päiväkotien kautta huoltajille.

Vaikka lapsi olisi jo päiväkodissa, täytyy huoltajan hakea kokeiluun erikseen. Näin varmistetaan huoltajien suostumus kaksivuotisen opetuksen kokeiluun.

Lapsille, jotka eivät vielä ole varhaiskasvatuksessa, postitetaan tiedotteet varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kautta.