Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Lin­nan­maa muuttuu rat­kai­se­vas­ti, jos yli­opis­to muuttaa Rak­si­laan lä­hi­vuo­si­na – Alueen eri­kois­laa­tui­suus vä­he­nee, ja siitä voi tulla nor­maa­li lähiö

Yliopiston lähtösuunnitelmat ovat panneet asuntojen rakentamishankkeet jäihin Linnanmaalla.

Linnanmaalle on rakennettu paljon sekä opiskelija-asuntoja että vapaan rahan asuntoja, joista esimerkkinä viime vuosikymmenellä valmistunut kerrostalokortteli.
Linnanmaalle on rakennettu paljon sekä opiskelija-asuntoja että vapaan rahan asuntoja, joista esimerkkinä viime vuosikymmenellä valmistunut kerrostalokortteli.
Kuva: Janne Körkkö

Jos suuri osa yliopistosta muuttaa Raksilaan, Linnanmaa ympäristöineen on sen jälkeen normaali lähiö. Näin arvelee Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön Psoasin toimitusjohtaja Juha Aitamurto.

– Jos sinne jää ammattikorkeakoulu ja yliopistonkin toimintaa jonkin verran, lähiö ei tule kuitenkaan olemaan aivan tavanomainen. Myös sillä on vaikutusta, minkä verran teknologiayrityksiä jatkaa Linnanmaalla yliopiston lähdön jälkeen, hän pohtii.

Psoasilla on Linnanmaan alueella vajaat 3 000 opiskelija-asuinpaikkaa. Kaikkiaan sillä on Oulussa 5 300 paikkaa.

– Suurin osa niistä rakennuksista on valtion mailla vuokrasopimuksella. Kun vuokrasopimukset loppuvat, niistä taloista varmaan luovutaan viimeistään sitten.

Aitamurto ei usko, että Linnanmaa tulisi kuihtumaan. Alueella asuu nytkin paljon muita ihmisiä kuin opiskelijoita varsinkin Kaijonharjussa. Jos julkiset kulkuvälineet toimivat kuten nyt, vetovoima säilyy.

– Uskon, että muutto on edessä, vaikka kaikki on vielä arvailua.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.