Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Li­min­ka­lai­nen ra­ken­nus­yh­tiö Sikla ha­keu­tui yri­tys­sa­nee­rauk­seen – myös muu­tos­neu­vot­te­lut käyn­nis­sä

Sikla-konsernin yhtiöt jättivät torstaina yrityssaneeraushakemukset Oulun käräjäoikeuteen.
Sikla-konsernin yhtiöt jättivät torstaina yrityssaneeraushakemukset Oulun käräjäoikeuteen.
Kuva: Sari Kihnula/arkisto

Rakennus- ja kiinteistöalalla toimiva liminkalainen Sikla Oy ja sen tytäryhtiöt Siklatilat Oy ja Siklaelementit Oy ovat hakeutuneet yrityssaneeraukseen.

Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen kertoo, että taustalla ovat rakennusalaa yleisesti kurittavat haasteet, jotka ovat nostaneet rajusti kustannuksia jo pidemmän aikaa. Syitä löytyy myös epäonnistuneista hankkeista.

– Meidän yhtiöiden perusliiketoiminta on kannattavaa ja yhtiöt ovat hyvin elinkelpoisia. Muutamat hankkeet ovat aiheuttaneet tämän nykyisen tilanteen, Nieminen sanoo.

Nieminen ei halua tarkemmin avata millaisista hankkeista talousongelmat ovat peräisin tai millaisten velkamäärien vuoksi saneeraukseen on hakeuduttu.

– Tarkoitus on saada velat maksettua mahdollisimman nopeasti ja sitä kautta yhtiöiden toiminnat tervehdytettyä. Seuraavaksi aletaan selvittäjän ja velkojien kanssa katsoa millainen saneerausohjelma rakennetaan.

Yhtiöt jättivät saneeraushakemukset Oulun käräjäoikeuteen torstaina. Yrityssaneerauksen tarkoitus on tervehdyttää ylivelkaantuneen yrityksen toiminta. Se voi olla esimerkiksi velkajärjestelyjä, ja usein se on vaihtoehto konkurssille.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.