Palkanmaksu: OYSin lää­kä­reil­le liikaa mak­set­tu­ja palk­ko­ja ei peritä ta­kai­sin

Energiansäästö: Oulu säästää mer­kit­tä­väs­ti sam­mut­ta­mal­la kou­lu­jen il­man­vaih­don yöllä

Pohde: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Liminka ja Tai­val­kos­ki saavat Kevan työ­elä­män ke­hit­tä­mis­ra­haa yh­teen­sä 58 000 euroa – ha­ki­joi­ta tänä vuonna en­nä­tys­vä­hän

Keva myöntää tänä vuonna 58 000 euroa työelämän kehittämisrahaa Pohjois-Pohjanmaalle.

Rahaa on myönnetty Taivalkosken kunnalle 25 000 euroa ja Limingan kunnalle 33 000 euroa.

Kevan kehittämisrahaa saaneissa hankkeissa korostuu tänä vuonna se, miten suuret organisaatiomuutokset ovat monilla tahoilla käynnistäneet tarpeen henkilöstön työkyvyn kehittämiselle. Toinen korostuva teema tällä hakemuskierroksella oli digitaalisten alustojen ja IT-ratkaisujen keskeinen rooli kehittämistyössä.

Valtakunnallisesti Kevan kehittämisrahaa jaettiin 600 000 euroa yhteensä 22 hankkeelle. Rahoitusta haki tänä vuonna aiempaa harvempi työnantaja. Kehittämisrahaa jaettiin nyt seitsemännen kerran.

– Tänä keväänä kuntakentällä on ollut paljon työhön liittyviä epävarmuustekijöitä. Hyvinvointialueiden valmistelutyö on kesken, ja tämä vaikuttaa myös kuntien toimintojen muotoutumiseen. Myös työehtosopimusneuvottelut ja työvoimapula ovat syöneet resursseja erilaiselta kehittämistyöltä, Kevan palvelupäällikkö Laura Rinne sanoo.

– Tällaiset tilanteet ovat otollisia henkilöstön työkyvyttömyysriskin kasvuun. Siksi työkykyjohtamisen kehittämistyötä ei saa unohtaa, Rinne muistuttaa.

Kello 14.30 lisätty kuntakohtaiset summat.