Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Luitko jo tämän: Vie­rai­lim­me per­heen­äi­ti Marika Fin­ger­roo­sin luona ja saimme sek­si­le­lu-esit­te­lyn

Li­min­gas­sa säh­kö­mo­pon ja ke­vyt­moot­to­ri­pyö­rän ko­la­ris­sa kuoli ylä­kou­lu­ikäi­nen poika

Poliisi tutkii kello 21 jälkeen Värminkoskentiellä tapahtunutta onnettomuutta kahtena liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Liminganlahden koululla liputettiin suruliputus liikenneonnettomuudessa menehtyneen pojan muistoksi.
Liminganlahden koululla liputettiin suruliputus liikenneonnettomuudessa menehtyneen pojan muistoksi.
Kuva: Saara Kolehmainen

Limingassa Värminkoskentiellä sattui kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus keskiviikkoiltana kello yhdeksän jälkeen, kertoo poliisi.

Tilanteessa kevytmoottoripyörä ja sähkömopo törmäsivät toisiinsa mutkassa keulat vastakkain. Sähkömopon kuljettaja kuoli onnettomuuden seurauksena.

Kevytmoottoripyörän kuljettaja ja toinen mopon kyydissä ollut henkilö loukkaantuivat.

Menehtynyt henkilö oli liminkalainen yläkouluikäinen poika. Asiasta koulun oppilaille ja vanhemmille tiedottanut Liminganlahden koulu tarjoaa keskusteluapua sitä tarvitseville.

Poliisi tutkii onnettomuutta kahtena liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat onnettomuuden selvittämistä.

Suruhartaus menehtyneen muistoksi

Limingan kirkossa järjestetään suruhartaus onnettomuudessa menehtyneen nuoren muistoksi torstaina 11. elokuuta kello 18. Tilaisuudessa on mukana seurakunnan, nuorisopalveluiden ja koulun työntekijöitä.

Hartaushetken jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan tapahtuneesta ja saada tukea surun käsittelyyn.

Myös Linun nuorisotila Liminganlahden koululla on auki tänään 15–20. Paikalla on seurakunnan ja nuorisopalveluiden työntekijöitä.

– Koululaisten kriisiavusta huolehditaan kouluilla ja nuorisopalveluissa. Lisäksi huoltajia on ohjeistettu miten keskustella tapahtuneesta lasten ja nuorten kanssa. Lasten ja nuorten omien vanhempien ja muiden läheisten läsnäolo on nyt erityisen tärkeää, kertoo Limingan sivistysjohtaja Päivi Mäki tiedotteessa.

Limingan kunnan mielenterveysyksikön psykiatriset sairaanhoitajat tarjoavat keskusteluapua menehtyneen perheen aikuisille lähiomaisille ja ystäville. Ajan voi varata numerosta 040 557 8672.

Juttua muokattu 11.11: lisätty tieto, että menehtynyt oli yläkouluikäinen poika. Juttua muokattu 13.46: lisätty tieto suruhartaudesta. 15.21: lisätty tieto, että menehtynyt oli sähkömopon kuljettaja.