Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Liik­ku­mi­sen li­sää­mi­seen on monia vaih­to­eh­to­ja arjen kes­kel­lä

Liikkumisen lisäämiseen ovat viime aikoina kannustaneet niin tasavallan presidentti kuin uusi hallitusohjelmakin. Myös 16.–22.9. käynnissä olevalla Liikkujan viikolla kehotetaan lataamaan itselleen lisää energiaa liikkumisesta niin työmatkalla, kauppareissuilla kuin harrastuksiin kulkiessakin.

"Vaihtoehtoisen tai uuden kulkutavan valinnalla voi lisätä arkeensa aktiivisuutta, saada itselleen rauhoittumisaikaa tai vaikka löytää uuden reitin määränpäähän."

Vuosittainen Liikkujan viikko kehottaa miettimään, miten päivittäisistä rutiininomaisista matkoista voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla. Kokeilla voi pyöräilyä, kävelyä, julkista liikennettä, kimppakyytiä tai vaikkapa sähköpyörää. Vaihtoehtoisen tai uuden kulkutavan valinnalla voi lisätä arkeensa aktiivisuutta, saada itselleen rauhoittumisaikaa tai vaikka löytää uuden reitin määränpäähän.

Yhteiseurooppalaista Liikkujan viikkoa on vietetty Suomen kunnissa vuodesta 2003 lähtien, joten vietämme nyt sen 20-vuotisjuhlaa. Kiitos kuuluu kunnille, sillä lukuisissa Suomen kaupungeissa ja kunnissa kestävä liikkuminen on agendalla. Vuosien mittaan niissä onkin tehty arvokasta työtä arkiliikkumisen helpottamiseksi. Viime vuonna Liikkujan viikkoon osallistui Suomesta ennätysmäärä kuntia.

Liikkujan viikko päättyy 22.9. jo perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään. Siksi nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään omia matkatottumuksiaan, ja pohtia, miten eri vaihtoehdoilla voisi lisätä liikettä omassa arjessaan.

Michaela Sannholm

erityisasiantuntija

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Jenni Marsio

Liikkujan viikon koordinaattori Motiva Oy

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.