-

Siiri tietää, miksi nuoret läh­te­vät Oulusta

Navetassa työskentelevä Siiri Ruokola on liberaali nuori nainen puolueessa, jota ei aina mielletä liberaaliksi ja jota nuoret naiset eivät äänestä.

Navetassa työskentelevä Siiri Ruokola on liberaali nuori nainen puolueessa, jota ei aina mielletä liberaaliksi ja jota nuoret naiset eivät äänestä.

Tilaajille
Tilaajille

Siiri Ruokola, 18, arvelee, että kaikki ihmiset haluavat tehdä maailmasta paremman.

– Haluaisin uskoa, että minun parempi maailmani ei eroa siitä, minkä muut mieltävät paremmaksi maailmaksi.

Ihmisten väliset näkemyserot syntyvät Ruokolan mielestä enemmänkin siitä, kuinka tuota parempaa maailmaa tulisi rakentaa.

Kiimingissä syntynyt ja Oulussa asuva Ruokola on Oulun nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja ja Keskustanuorten liittohallituksen jäsen. ONEn tehtävä on ajaa alle 29-vuotiaiden asiaa Oulussa, ja se koostuu kokonaan nuorista. ONEn puheenjohtajana Ruokolalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginvaltuustossa.

Kaupunki ei aina kuuntele nuoria

Oulu ei viehätä nuoria. Ruokolan mukaan on aistittavissa, että nuoret eivät halua viettää tulevaisuuttaan Oulussa.

– Jos vertaa pääkaupunkiseutuun, mikään ei toimi. Ei ole toimivaa joukkoliikennettä tai lyhyitä välimatkoja, ei koulutusmahdollisuuksia. Keskusta on ruma eikä siellä tapahdu mitään. Siellä on kävelykatu, kaksi penkkiä, pikaruokaravintola ja ehkä yksi vaatekauppa. Kaupunki ei ole elävä, Ruokola luettelee.

Ruokola kertoo, että asiasta on kyllä puhuttu kaupungin organisaatiossa. Konkreettiset teot ovat kuitenkin jääneet vähemmälle. Kun Ruokolalta kysytään mielipidettä kaupungin tähän astisiin toimiin ja yrityksiin parantaa nuorten pitovoimaa, vastaus on selkeä.

– Mitähän ne toimet ja yritykset ovat? Ei nimittäin tule heti yhtään edes mieleen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.