Mainos

Len­to­yh­teys Mün­che­niin tuo maail­man Oulun ulot­tu­vil­le – kieh­to­va kau­pun­ki­lo­ma sekä runsaat jat­ko­yh­tey­det odot­ta­vat vain kolmen tunnin päässä

Suora lentoyhteys Oulun ja Münchenin välillä avaa portit Oulusta maailmalle ja tekee Oulusta helpommin saavutettavan kuin koskaan. Vain kolmen tunnin lentomatkan päässä odottavat muun muassa Oktoberfest-olutjuhlistaan tunnettu suurkaupunki sekä myös runsaat jatkolentoyhteydet ympäri maailman.

Frauenkirche on Münchenin suurin kirkko ja kaupungin symboli.
Frauenkirche on Münchenin suurin kirkko ja kaupungin symboli.
Kuva: Martta Tervonen

Maailman suurimpiin lentoyhtiöihin lukeutuva Lufthansa aloittaa suorat lennot Oulun ja Münchenin välillä 16. joulukuuta. Lennot operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Kyseessä on historiallinen avaus, sillä kyse on tiettävästi ensimmäisestä välilaskuttomasta lentoyhteydestä Oulusta Saksaan.

”Oulu on monestakin näkökulmasta iso ja merkittävä kaupunki, jolta on kuitenkin puuttunut suora, säännöllinen lentoyhteys Länsi-Euroopan sydämeen. Me kirjaimellisesti yhdistämme Oulun maailmaan Münchenin lentoaseman kautta”, Lufthansan Suomen maajohtaja Patrick Borg Hedley iloitsee.

Liikematkustajille ja muille matkustusmukavuuteensa panostaville Borg Hedleyllä on muutakin mielenkiintoista kerrottavaa.

”Lufthansa on ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa täydet businessluokan palvelut heti Oulussa koneeseen astuessa. Nämä palvelut ovat luonnollisesti saatavilla Ouluun päinkin lennettäessä”, hän kertoo.

Businessluokassa matkustaja pääsee nauttimaan totta kai erinomaisesta palvelusta ja väljemmistä tiloista sekä ottamaan mukaansa enemmän matkatavaraa. Münchenissä puolestaan odottaa pääsy Lufthansan loungeen palveluineen.

Vain kolme tuntia ja vartti, ja Oulusta lähtenyt kone rullaa jo Münchenin lentoasemalle, josta aukeavat jatkoyhteydet ympäri maailman.
Vain kolme tuntia ja vartti, ja Oulusta lähtenyt kone rullaa jo Münchenin lentoasemalle, josta aukeavat jatkoyhteydet ympäri maailman.
Kuva: Lufthansa

München avaa portit maailmalle

Ilmasilta Müncheniin tuo koko maailman Oulun ulottuville. Vain kolmen tunnin lentomatkan päässä Pohjolasta odottava Saksan toiseksi suurin ja Euroopan seitsemänneksi suurin lentoasema on merkittävä lentoliikenteen solmukohta.

Münchenistä pohjoissuomalaisille matkaajille avautuu yli 150 jatkoyhteyttä ympäri maailman, ja niistä Lufthansa operoi yli 40:tä.

”Me Lufthansalla tuomme yhteen ihmiset, kulttuurit ja taloudet kestävällä tavalla. Suora reittilento Oulusta suosittuun lentoliikenteen solmukohtaan istuu tähän ajatteluumme täydellisesti”, Borg Hedley taustoittaa.

Borg Hedleyn mukaan 144-paikkaisilla Airbusin koneilla lennettävä yhteys avaa rajattomia mahdollisuuksia Oulusta maailmalle suuntautuvalle vapaa-ajan ja liikematkustamiselle. Maailmalta katsottuna Oulu puolestaan on nyt helpommin saavutettavissa kuin koskaan.

”Oulussa on runsaasti kansainvälistä liiketoimintaa, jota suora lentoyhteys palvelee molempiin suuntiin. Lisäksi eläväisen kaupunkikulttuurin, meren ja pohjoisen luonnon yhdistävä Oulu on mielenkiintoinen matkakohde ulkomaisten matkustajien näkökulmasta. Kysyntä ja kiinnostus on siis olemassa”, Borg Hedley pohtii.

München on ainoa eurooppalainen lentoasema, joka on saanut täydet viisi tähteä Skytraxin riippumattoman asiantuntijaraadin arvostelussa – neljästi peräjälkeen. Arvioissa kiitosta osakseen ovat toistuvasti saaneet muun muassa lentoaseman palvelut, viihtyisyys sekä lennolta toiselle siirtymisen jouhevuus.

Vanhassakaupungissa riittää tutkittavaa niin lomamatkailijoille kuin työmatkoillaan kaupungissa pistäytyville.
Vanhassakaupungissa riittää tutkittavaa niin lomamatkailijoille kuin työmatkoillaan kaupungissa pistäytyville.
Kuva: Martta Tervonen

Maailmankuulujen tapahtumien näyttämö

Vaikka matka kaukaisiinkin kohteisiin taittuu jouhevasti Münchenin lentoaseman kautta, on München itsessäänkin erittäin suosittu vapaa-ajan ja liikematkustamisen määränpää.

Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu muun muassa joulutoreistaan, vuotuisista Oktoberfest-olutfestivaaleistaan sekä saksalaisen jalkapalloilun mahtiseura FC Bayern Münchenistä.

Näiden vetonaulojen lisäksi matkailijoita houkuttelee kaupunkiin sen lähes tuhatvuotinen historia, jota perinteiset tapahtumat ja arkkitehtuuri henkivät. Borg Hedley kannustaa myös jättämään kaupungin portit taakseen ja nauttimaan laajemmin Baijerin ainutlaatuisuudesta.

”Vuoristoisine maisemineen, jylhine linnoineen ja tunnelmallisine kylineen Baijeri on todella monipuolinen ja vaikuttava matkakohde. Kannattaa huomata, että Alpitkin kohoavat vain tunnin auto- tai junamatkan päässä Münchenistä”, hän luettelee.

Oulu ja München muodostavat luontevan parin

München on houkutteleva kulttuuri- ja elämysmatkailun kohde, mutta samalla se on erittäin merkittävä finanssi- ja teollisuuskeskittymä. Kaupungissa majaansa pitävät auto-, elektroniikka- ja IT-teollisuuden jätit mahdollisuuksineen vetävät puoleensa liikematkustajia, minkä ohella Münchenissä sijaitsee tunnettuja yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

Kuten Oktoberfest-olutfestivaali, yhtä lailla maailmankuulu on historiallinen Hofbräuhaus-olutravintola, joka kutsuu tutustumaan paikalliseen juoma- ja ruokakulttuuriin.
Kuten Oktoberfest-olutfestivaali, yhtä lailla maailmankuulu on historiallinen Hofbräuhaus-olutravintola, joka kutsuu tutustumaan paikalliseen juoma- ja ruokakulttuuriin.
Kuva: Martta Tervonen

Borg Hedley näkee Oulun ja Münchenin välillä yhtäläisyyksiä ja yhteistyön mahdollisuuksia.

”Molempien kaupunkien elinkeinoelämä on todella dynaamista, ja monet elinkeinoelämän sektoreista ovat yhteneviä. Esimerkiksi kummassakin kaupungissa IT-osaaminen on vahvaa ja kulttuurielämä vivahteikasta, ja nyt nämä vahvuudet löytävät toistensa luo entistä nopeammin ilman välilaskuja.”

Maajohtajan näkemykset ovat saaneet runsaasti vastakaikua Oulun seudun elinkeinoelämän keskuudessa. Tieto uudesta lentoreitistä on otettu Borg Hedleyn mukaan vastaan erittäin positiivisesti. Lentoja on suunniteltu toistaiseksi maaliskuuhun 2024 saakka, mutta alustavia toiveita jatkosta on virinnyt jo nyt.

”Kaikki, joiden kanssa olemme keskustelleet, ovat ilmaisseet toiveensa sen suhteen, että suorat lennot Müncheniin jatkuisivat ensi kesänäkin ja yhteys kehittyisi ympärivuotiseksi palveluksi”, Borg Hedley valaisee.

”Se on meidänkin tahtotilamme, mutta loppujen lopuksi ratkaiseva tekijä jatkon suhteen on kysyntä. Mikäli kysyntä on riittävää ja lentokalustoa sekä henkilökuntaa on jatkossakin saatavilla, jatkamme ja edelleen kehitämme ilomielin aloittamaamme työtä.”

Lennot Oulusta Müncheniin ovat jo varattavissa. Varaa lentosi: lufthansa.com.