Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Len­to­ken­tän­tie kasvaa ne­li­kais­tai­sek­si ja Hai­luo­don­tien kier­to­liit­ty­mäs­tä tulee tur­bo­kier­to­liit­ty­mä – tie­re­mon­tin suun­ni­tel­mat ase­tet­tu esille, pa­lau­tet­ta voi antaa 12. tou­ko­kuu­ta saakka

-
Kuva: Pekka Kallasaari

Lentokentäntien parantamisen suunnitelmiin voi tutustua muutaman viikon ajan Väyläviraston verkkosivuilla ja suunnitelmista voi antaa palautetta.

Lentokentäntie halutaan parantaa Pohjantien ja Hailuodontien liittymän väliseltä matkalta. Suunnitelmissa on, että tie levennetään keskikaiteelliseksi tieksi, jossa on kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Lisäksi nykyisiä tasoliittymiä parannetaan rakentamalla lisäkaistoja.

Suunnitelmissa on myös muuttaa Hailuodontien kiertoliittymä niin sanotuksi turbokiertoliittymäksi.

Suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä Väyläviraston verkkosivuilla 12. toukokuuta saakka. Lisäksi niitä esitellään verkkotilaisuudessa 5. toukokuuta kello 17–18.30. Microsoft Teamsissa järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille, tienkäyttäjille ja aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuuteen voi osallistua linkin avulla. Linkki päivitetään hankesivuille viimeistään 3. toukokuuta.

Palautetta suunnitelmaluonnoksista voi antaa karttapalautejärjestelmän avulla, sähköpostitse, hankkeen Facebook-sivuilla, puhelimitse tai kirjeitse. Palaute tulee jättää 12. toukokuuta mennessä. Jos palautteen lähettää postitse, tulee siinä käyttää viitettä Mt 815 Lentokentäntien parantaminen ja se lähetetään osoitteeseen Seppo Parantala, Ramboll Finland Oy, Kiviharjunlenkki 1A, 90220 Oulu.