Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

La­tu­ris­sa olleen pu­he­li­men akku syttyi tuleen ja lensi puo­li­tois­ta metriä lat­tial­le – vaa­ra­ti­lan­ne ryh­mä­ko­dis­sa Kuu­sa­mos­sa

Kännykän akku syttyi tuleen Ruijankodin ryhmäkodissa Kuusamossa. Etualalla näkyvässä sammutuspeitteessa on akun ruskeanmustat, palaneet jäänteet.
Kännykän akku syttyi tuleen Ruijankodin ryhmäkodissa Kuusamossa. Etualalla näkyvässä sammutuspeitteessa on akun ruskeanmustat, palaneet jäänteet.
Kuva: Petri Markkanen

Kuusamon Ruijanmutkan ryhmäkodissa syntyi torstaina aamulla vaaratilanne, kun laturissa olleen matkapuhelimen akku syttyi tuleen. Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen aikuisten kehitysvammaisten ryhmäkodissa syttyneestä tulipalosta klo 9.09 torstaiaamuna.

Koillissanomien toimittajan tultua paikalle klo 9.35 tilanne oli rauhallinen. Paikalla oli poliisiauto ja yksi pelastuslaitoksen yksikkö. Pelastustoimea paikan päällä johtava Kuusamon paloaseman apulaispalopäällikkö Ari Virtanen kertoi, että syttynyt akku oli saatu nopeasti sammutettua ja tilanne oli käytännössä ohi.

Kaikki oli lähtenyt laturissa olleesta henkilökunnan matkapuhelimesta, jonka akku oli yllättäen ja arvaamatta syttynyt tuleen. Virtanen kertoo, että palava akku irtosi matkapuhelimesta palaessaan ja lensi puolentoista metrin matkan lattialle jatkaen palamista kipinät lentäen.

Ryhmäkohdin henkilökunta sai palon taltutettua nopeasti sammutuspeitteellä. Peite laskettiin akun päälle ja akku vietiin peitteen avulla ulko-ovesta ryhmäkodin etupihan parkkipaikalle lumihankeen.

– Oli onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmin. Henkilökunta toimi tilanteessa juuri oikein eikä pelastulaitoksella ollut paikalla enää tehtävää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.