Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lapset mukaan pää­tök­sen­te­koon mah­dol­li­sim­man var­hai­ses­sa vai­hees­sa

Pelastakaa Lapset ry on tehnyt suosituksensa kuntavaalitavoitteisiin. He tekevät yhteistyötä ehdolle asettuvien ja valittavien kuntapäättäjien kanssa. Kuuden kohdan lista on luotu, jotta kunnissa toimitaan johdonmukaisemmin lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Oulua sanotaan lapsiystävälliseksi kaupungiksi, mutta vieläkään lapsia ei osallisteta tarpeeksi usein päätöksentekoon, vaikka se teknisesti ei olisi edes vaativaa. Miksi ei? Lasta koskevaan päätöksentekoon täytyy kuitenkin miettiä, punnita, pohtia, jopa kuulla asiantuntijoita, että kuinka tämä tietty päätös nyt vaikuttaa lapseen tai nuoreen. Lapsia ja nuoria koskevilla päätöksillä on kauaskantoiset seuraukset aikuisuuteen asti.

Alustoja eri kyselyjen tekemiseen on valtava määrä; nykylapset ja -nuoret osaavat näiden käyttämisen jopa vanhempiaan paremmin. Lasten terveydestä ja hyvinvoinnista kyllä puhutaan, mutta milloin lasta kuullaan häntä koskevassa asiassa? Lapsemme ovat se mitä meistä jää jäljelle, he jäävät rakentamaan yhteiskuntaa, eikö olisi aika ottaa lapset mukaan päätöksentekoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa?

"Lasten terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen liittyy myös vahvasti köyhien ja vähävaraisten perheiden hyvinvointi sekä sen tukeminen."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.